zaterdag 1 oktober 2016 - vrijdag 30 juni 2016

AIR// Voormalig Resident: Timmy van Zoelen

Timmy van Zoelen (Nederland)

In zijn praktijk beoefend Timmy van Zoelen een eigenzinnige visie waarin hij zijn wellustige en schertsende speculaties over cultuur, economie en ideologie verenigd. Rondtrekkend door velden van voluptueuze emoties beweegt hij zich van impuls naar representatie, terwijl hij voortdurend opspelende verlangens analyseert. Zo strijdt hij in zijn uitingen tussen onthouding en toegeeflijkheid, en tussen het tastbare en het virtuele.

 

Timmy van Zoelen heeft De Ateliers in Amsterdam afgerond en behaalde een MFA aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam. Recentelijk werk is o.a. te zien geweest in de solotentoonstellingen Een Panoplie van Grimoires bij Gastatelier Leo XIII in Tilburg (2016), Astroturfer bij Galerie Fons Welters in Amsterdam (2014), en de groepstentoonstellingen Project Rotterdam bij Museum Boijmans Van Beuningen en #fluidstate #crystalcondition bij Herrmann Germann Contemporary in Zürich (beide 2016).

 

Voor zijn periode bij Das Spectrum heeft Timmy in samenwerking met Laura De Weert & Marius van de Goor het filmprogramma The Godhead Matrix opgezet. De vertoningen zullen elke woensdagavond om 20:00 uur na een korte introductie starten, met de eerste op 19 oktober en de laatste op 14 december.

http://www.dasspectrum.org/