Arne Boon

Interactieve kunstmachines

Arne Boon

Website

Korte Omschrijving

I hear and I forget.
I see and I remember.
I do and I understand.
-Confucius

 

Bij een directe ervaring dringt een verhaal pas echt door. Interactie en participatie is daarom de kern van de projecten die ik ontwerp, maak en onderzoek.

Ik nodig mensen uit om onderdeel te worden van het werk. En wel in zoverre dat het werk alleen maar kan bestaan door de deelname en bijdrage van mensen die besluiten niet alleen maar toeschouwer te blijven. Zo maakt het publiek uiteindelijk zelf het verhaal binnen de context van het werk.

 

Werkomschrijving

1. Plastap
http://www.plastap.nl/
Een kunstmachine die bier in ruilt voor plas, de hoeveelheid geplaste urine wordt evenredig gekoppeld aan het te tappen bier. Naast grappige krachtmeting gaat de Plastap over awareness van consumeren en daarbij over de potentiële kracht van 'menselijk afval'.

2. Forgetick
http://www.forgetick.nl/
Een onderzoeksproject naar vergeten in het digitale domein: hoe krijgen we weer grip op onze eigen informatie? Resultaat van het onderzoek is een USB stick die kan vergeten en een set aan principes voor het re-introduceren van vergeten in een digitale cultuur.

3. Patterns
http://patterns.arneboon.nl/
Een performance over de patronen waarin en waarmee we leven, waarbij het publiek transformeert tot performer.

4. DIY DJ
http://www.monobanda.nl/?portfolio=do-it-yourself-dj
Een interactieve muziek installatie waarmee het publiek gezamenlijk een geluidscompositie aan elkaar mixt en zingt.

5. Elckerlyc
http://elckerlyc.org/
Een machine die bonnetje uitprint met een op maat gemaakte suggestie voor het maken van een bijdrage aan het milieu op gebied van energieverbruik.

http://www.dasspectrum.org/