Jop Vissers Vorstenbosch

Schilder/Installaties

Website

 

Alledaagse randverschijnselen zijn voor mij kapstokken voor verf. Het zijn zaken die aan de zijlijn gebeuren, gebeurtenissen die ontweken worden of simpelweg niet meer opvallen. In het schilderen van deze verschijnselen zoek ik een logisch verband tussen de werkwijze en het onderwerp. Een voorbeeld hiervan is een platgereden dier langs de weg als een spoor van ons auto-geweld. ( 'Situatie gewijzigd' Het schilderen van dit dier leidt tot het verfgebaar van de genadeloze auto. Een wegwerker trekt vervolgens een gele krijtstreep over het doodgereden dier, in deze absurde daad herken ik de potentie van een schilderstoets.

 

Sinds mijn afstuderen in 2011 aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, opleiding Bachelor of Fine Art, ben ik van voornamelijk schilderen me meer gaan richten op schilderkunst in combinatie met architectuur.
Ik ben van mening dat het kijken naar een schilderij te vaak een passieve handeling is geworden. Het kijken naar een schilderij aan een witte muur is van te voren al aangeleerd en geconditioneerd. Een doel van mijn nieuwe werk is de kijker fysiek te betrekken door een vervreemdende wisselwerking tussen de architectonische installaties en schilderijen. Een voorbeeld hiervan is de samenwerkingtussen mijn werk en dat van Jonas Wijtenburg, Koen Doodeman en Maarten Dekker, ‘ Nieuw Naos’ op Art Rotterdam 2013

http://www.dasspectrum.org/