zaterdag 18 juni 2016 - vrijdag 1 juli 2016

Let us meet and let us meet again

Casco invites Das Spectrum

Wars of juist afhankelijk van de heersende opvattingen over het kunstenaarschap, zijn er in de geschiedenis regelmatig kunstenaars geweest die toenadering tot elkaar zochten. Kunstenaars, schrijvers en andersoortige creatieven zijn op allerlei manieren samenwerkingsverbanden met elkaar aangegaan en hebben vorm gegeven aan de behoefte en noodzaak om zich te organiseren. De kaders hiervoor konden strikt of los zijn, inhoudelijk, praktisch, (anti)ideologisch of vooral sociaal van aard. Op uitnodiging van Casco hebben de kunstenaars van kunstenaarsinitiatief en ateliergebouw Das Spectrum, de tentoonstelling ‘Let us meet and let us meet again’
samengesteld die in gaat op dit thema binnen een huidig perspectief. Vragen die middels de tentoonstelling worden opgeroepen, zijn: Binnen welke kaders kan ‘het’ hedendaagse kunstenaarsinitiatief worden geplaatst? Van welke aard zijn de verbindingen en relaties tussen individuele kunstenaars? Wat voor betekenis hebben de dialogen en samenwerkingen die onderling plaatsvinden?

 

Volledig Persbericht 

 

De participerende kunstenaars zijn:

 

Matea Bakula, Vincent de Boer, Mitchel Breed, Maarten Dekker, Robin Meyer, Pim Tieland, Nadine van Veldhuizen, Sebastiaan van Weelden, Jonas Wijtenburg, Kim van Erven (externe kunstenaar), Andreas Arndt (voormalig gastkunstenaar)

 

De opening zal plaatsvinden op zaterdag 18 Juni van 17:00 t/m 20:00. Vervolgens is de expositie tussen 12:00 en 18:00 te bezoeken van woensdag t/m zondag, van 19 Juni t/m 1 Juli. Het adres is Lange Nieuwstraat 7, 3512 PA, Utrecht.

 

http://www.dasspectrum.org/