donderdag 15 juni 2017

Open Studio's Gastkunstenaars Timmy van Zoelen en Huub Vlemmings

Met muziek, koude dranken en luxe snacks

Donderdag 15 juni vanaf 19.00 uur

OPEN STUDIO’S GASTKUNSTENAARS TIMMY VAN ZOELEN EN HUUB VLEMMINGS

Met muziek, koude dranken en luxe snacks.

 

Donderdagavond 15 juni openen de huidige gastkunstenaars Timmy van Zoelen en Huub Vlemmings de deuren van hun studio’s voor publiek. Wees welkom om je in hun atelierpraktijk onder te dompelen en met hen te spreken!

 

Timmy organiseerde eind 2016 een 9-delig wekelijks filmprogramma getiteld The Godhead Matrix. Sinds januari heeft hij onderdak in de kelder gevonden. Hij werkt momenteel aan een digitale vertaling van de tekst Enemy of the Stars uit 1914 van de Britse kunstenaar, schrijver en criticus Wyndham Lewis.

 

Huub Vlemmings heeft in mei zijn intrek in het gastatelier genomen, waar hij zich bezig houdt met de productie van nieuwe beeldende werken door middel van het printen op zijde. 


Timmy van Zoelen
In zijn praktijk beoefend Timmy van Zoelen (IJsselstein, 1982) een eigenzinnige visie waarin hij zijn wellustige en schertsende speculaties over cultuur, economie en ideologie verenigd. Rondtrekkend door velden van voluptueuze emoties beweegt hij zich van impuls naar representatie, terwijl hij voortdurend opspelende verlangens analyseert. Zo strijdt hij in zijn uitingen tussen onthouding en toegeeflijkheid, en tussen het tastbare en het virtuele.

Timmy van Zoelen verbleef eerder aan De Ateliers in Amsterdam en behaalde een MFA aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam. Recentelijk werk is onder andere te zien geweest in de solopresentaties Een Panoplie van Grimoires bij Gastatelier Leo XIII in Tilburg en de installatie The Whale’s Ear in het prentenkabinet van Museum Boijmans Van Beuningen, beide in 2016. Vanaf 1 juli start hij als artist-in-residence bij Wiels in Brussel.


Huub Vlemmings
Het werkveld van Huub Vlemmings (Warnsveld, 1987) strekt zich rond de mechanismen van representatie en reproductie. Zijn focus ligt hierin op de intrinsieke culturele en politieke waarden die ten grondslag liggen aan het vlakke beeld in zowel de schilderkunst als digitale beeldcultuur. Hij is geïnteresseerd in het punt waarop de drager en het beeld als het ware versmelten; het moment waarop afbeeldingen zich tot zijn materiële vorm gaan verhouden is daar waar de potentie in het werk plaatsvindt.

 

Huub Vlemmings behaalde zijn bachelor Autonome Beeldende Kunst aan het St. Joost te Breda en zijn MFA Painting aan het Frank Mohr Institute in Groningen.

 

http://www.dasspectrum.org/