vrijdag 3 november 2017 - zondag 5 november 2017

Beleef De Stijl - De Grote Eind Show

Kunsteducatie Project - Tentoonstelling Gerrit Rietveld College

In het kader van het 100-jarig jubileum van De Stijl heeft het Gerrit Rietveld College in samenwerking met Studio Steltman en kunstenaarsinitiatief Das Spectrum een workshopprogramma ontwikkeld voor 300 derdejaars leerlingen: Beleef de Stijl.

 

Acht kunstenaars en ontwerpers van kunstenaarsinitiatief Das Spectrum hebben de afgelopen weken samen met studenten van de HKU (Fine Arts en Docentenopleiding) voor de klas gestaan en eigenzinnige onderwijsprogramma's uitgevoerd. De centrale doelstelling van dit programma is om te experimenteren met de mogelijkheden van vernieuwend kunstonderwijs en meer aansluiting te vinden bij ontwikkelingen die zich afspelen buiten de muren van de school. 

 

Op vrijdag 3 november om 15.00 uur is de officiële opening. 300 leerlingen van het Gerrit Rietveld College presenteren hun werk in een tentoonstelling in en rond de school. Met onder andere installaties, performances en videokunst brengen zij in deze tentoonstelling op eigen wijze een ode aan de kunstbeweging De Stijl. Kom langs voor de grote opening of op een ander moment in het weekend. 

 

Openingstijden en adres:

 

vrijdag 3 november | 15.00 - 17.00

zaterdag 4 november  | 12.00 - 16.00

zondag 5 november | 12.00 - 16.00 

 

Gerrit Rietveld College

Eykmanlaan 1200

3571 KH Utrecht

 

Instagram Beleef De Stijl

 

Klik hier voor een korte introductie van de workshops en participerende kunstenaars

http://www.dasspectrum.org/